top of page

Over de SCHIETSPOELE

'De schietspoele' is een lokale toneelgroep van Vichte. De toneelvoorstellingen werden bij aanvang (1947) gebracht in samenwerking met de KAJ en de KWB van Vichte.

Sinds vele jaren kan de groep tevens ook rekenen op de steun van de KAV. Van 1947 tot 1985 gingen de toneelopvoeringen door in zaal 'Ter Vichten' in Vichte.

In 1985 werd de zaal verkocht en werd er tijdelijk opgetreden in zaal d'lefte te Deerlijk. Pas in december 1990 kon men gebruik maken van de spiksplinternieuwe toneelzaal 'De Stringe' te Vichte. Deze nieuwe zaal heeft een volwaardige bühne en ook de coulissen spreken tot de verbeelding. Daarnaast kan men er ook rekenen op een mooie regiekamer met alle comfort naar licht en geluid toe. De theaterliefhebbers kunnen relaxen in de gemakkelijke zetels in de theaterzaal en tussendoor repozen in de cafetaria.

Toneelgroep ' de Schietspoele' deed in 1993 mee aan de wedstrijd van Fakrea (Federatie van arbeiders voor Amateuristische Kunstbeoefening en Kreativiteit). Met het toneelstuk 'Met dertien aan tafel' eindigden zij hier op de 5e plaats. Ook in 1996-1997 was de groep laureaat voor dezelfde wedstrijd met het stuk 'Matinee met twee'. Tot op heden telt 'de Schietspoele' een 20-tal actieve toneelspelers aangevuld door een aantal vaste personen die instaan voor decor, belichting en geluid.

aa
Smalltownfoto
Foto's speeljaar 2006 063
de kus van de vuyst- groepsfoto
bottom of page